Orienteringsmøde i Gørslev forsamlingshus om menighedsrådsvalg i Gørslev og Vollerslev kirker, 14. maj 2024 kl. 19.00.

- Hvad er der foregået de sidste fire år i vores kirker i Gørslev og Vollerslev?
- Hvad laver menighedsrådet egentlig?
- Hvilke tanker og planer er der for de kommende år?

Menighedsrådet serverer TAPAS, mens vi prøver at give svar – og så håber vi, at I vil komme og være med til at præge jeres lokale fællesskab. Det sker 14. maj kl. 19.00 i Gørslev forsamlingshus, hvor beboerne i sognene inviteres til orienteringsmøde om menighedsrådsvalget i 2024

Med venlig hilsen Menighedsrådet i Gørslev – Vollerslev.

Læs mere om menighedsrådvalget nederst på siden.



Lidt mere info om menighedsrådsvalget

Den 17. september 2024 er der valg til alle folkekirkens menighedsråd. Rådet bliver valgt for en to eller fireårig periode til at lede den lokale kirkes drift og aktiviteter.

Valgforsamling
Valget foregår ved en valgforsamling. Det kan minde om en generalforsamling, hvor alle folkekirkemedlemmer over 18 år kan møde op for at stemme eller selv stille op til valget. Valgforsamlingen bliver holdt den 17. september 2024 i alle landets kirker.

Orienteringsmøde
Den 14. maj 2024 inviterer alle kirker til orienteringsmøde. Her bliver menighedsrådsarbejdet i den lokale kirke præsenteret, og der er mulighed for at stille spørgsmål til det siddende menighedsråd.

Sådan arbejder menighedsrådet
Der skal vælges mellen seks og 20 medlemmer til et menighedsråd afhængig af sognets størrelse. Det nyvalgte menighedsråd begynder deres periode 1. søndag i advent. På det første møde konstituerer det nye råd sig og vælger formand, næstformand, kirkeværge, kasserer og kontaktperson.

I valgperioden holder menighedsrådet møde ca. en gang i måneden. Ud over møderne er der også opgaver i forbindelse med aktiviteter, udvalg og møder i sognet.

Menighedsrådet har ansvar for:

• Kirkelivet
• Kulturarven
• kirkebygninger og arealer
• Kirkegården
• Personaleledelse
• Kirkens økonomi


Menighedsrådet kan prioritere en række aktiviteter som tilbud til sognets indbyggere. Det kan fx. være babysalmesang, socialt arbejde, kor, koncerter, mandeklub, sorggruppe og seniorarrangementer.